Terug naar het forum

Zelf betalen voor afschermen straatlantaarn?

Geplaatst: 1 januari 2010

Al enige tijd ben ik bezig om mijn gemeente een afschermkap te laten aanbrengen in een straatlantaarn met een kegelarmatuur, pal achter ons huis. De gemeente zegt dat de straatlantaarn mag worden afgeschemd, maar dan moet ikzelf de kosten betalen. Ik vind het echter niet passen om mij de gemaakte kosten in rekening te brengen. Wat kan ik doen?

2 Reacties:

  1. Platform Lichthinder:

    In 2003 speelde een vergelijkbare zaak in het tv-programma De Rijdende Rechter. In deze zaak is de gemeente veroordeeld tot het aanbrengen van afschermkappen. Hier lijkt mij dat in uw zaak iets dergelijks aan de hand is. Het is zeer burgeronvriendelijk om eerst hinder te veroorzaken en dan te doen alsof je als burger fout zit.
    De Rijdende Rechter heeft de Gemeente Borger-Odoorn opgelegd dat de te maken kosten voor rekening van de gemeente zijn.

  2. wim schmidt:

    Het is zeer ongewoon om een geldbijdrage te vragen. eigenlijk alle grote gemeenten in Nederland hebben een soort standaard procedure waarbij ze bij de klager langs gaan en kijken wat ze er aan kunnen doen.

    een geldbijdrage vragen heb ik nooit gehoord en ga daar zeker niet op in. De gemeente veroorzaakt overlast, jij niet.

© 2002- Platform Lichthinder