Terug naar het forum

nieuwe witte straatlantaarns

Geplaatst: 25 februari 2014

Ik woon in de gemeente Rhoon onderaan een stille landelijke dijk, ik denk max 30 autos per nacht en de gemeente heeft onlangs nieuwe uiterste felle bijna verblindende atraatlantaarns neergezet en omdat ik onderaan de dijk woon schijnt het in mijn huis, ik heb de gemeente gevraad uit te schakelen of de armaturen zo te stellen dat ze meer op de we schijnen maar de gemeente komt met argument als we de lampen uitdraaien en er gebeurt een dodelijk ongeluk (ik zeg kans uiterts klein) dan zijn wij verantwoordelijk!!Ik trek die verantwoordelijkheidin twijfel maar intussen is er sprake van lichthinder, de gemeente is wel komen kijken naar de lampen maar deed verder niks, de lampen zijn veel te fel en ik vraag me af wat ik er nu nog aan kan doen..

2 Reacties:

  1. wim s:

    ik denk dat je het wat steviger naar de gemeente moet spelen. In principe zouden ze hier wat aan moeten doen. Ver weg de meeste gemeentes doen dat.
    Over het algemeen zullen ze dan de armaturen die jou hinderen afschermen door een kapje of iets dergelijks.

    Kun je een paar foto’s maken overdag van de lampen en dat sturen naar het platform zelf: info@platformlichthinder.nl

  2. Leen:

    Hallo Wim S, ik heb inderdaad wat foto’s s’nachts in mijn tuin gemaakt van die lampen en die naar de gemeente per email gestuurd maar totaal een reactie en ik a die fotos nu ook naar info#platformlichthinder.nl sturen, dank voor uw reactie….en denk dat de gemeente denk ach die paar daar mensen onder aan de dijk dat tikt niet aan en dat is het nou juist, er is en rijdt hier s’nachts niemand en ik heb geen probleem met verlichting op drukke plekken, het is hier echter zo verspillend en onnodig en ook nog slecht voor de natuur

© 2002- Platform Lichthinder