Terug naar het forum

Neonverlichting van kapper

Geplaatst: 30 september 2010

Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht en wist dat er tegenover mij een bedrijfsverzamelgebouw zou komen. Het bedrijfsgebouw staat op het kortste punt slechts ca, 7 meter van mijn huis. Erg dichtbij dus. Helaas zit precies daar een kapper (men heeft blijkbaar het bestemmingsplan aangepast om winkels toe te laten) die op al zijn spiegels NEONverlichting heeft. Deze verlichting, 6 grote lampen staan naar buiten gericht. De kapper is ook 2–3 avonden per week geopend. Nu de dagen weer korter/donkerder worden, is de verlichting weer een doorn in het oog. Ik heb beneden mijn kantoor, en boven mijn woonkamer en beide verdiepingen hebben ramen tot aan de grond. Ik ontkom dus niet aan de overdaad aan licht.
Kan ik hier iets tegen doen? Ik ben benieuwd.

4 Reacties:

 1. Platform Lichthinder:

  Het lijkt ons in ieder geval zinvol dat je een paar foto’s maakt, overdag en snacht, van wat je ziet als je naar buiten kijkt.
  Als je die foto’s naar de webmaster stuurt dan kunnen we kijken wat we adviseren.
  Ik zou ook graag willen weten hoe sterk die lampen zijn.
  Als je er snachts naar kijkt word je dan verblind? moet je ogen dichtknijpen?
  Er zijn normen hoe veel verblinding er mag zijn. dat is geen wet, maar wel een richtlijn die veel gemeenten hanteren en rechters hanteren.
  Aan de hand van de foto’s en van je verhaal kunnen we kijken wat we verder kunnen doen.

 2. C.Bulker:

  Erg vervelend, maar zoals je zelf aangeeft wist je er van. Mijns inziens heb je 3 opties:
  1. Praten met de buurman
  2. Gordijnen kopen
  3. Verhuizen

  Zo simpel kan het zijn !!

  Of gaan we op z’n Hollands nu de ondernemer de schuld geven en lopen ‘janken’ dat we er zo veel last van hebben ? Nee toch zeker ??

 3. T.:

  De reactie hierboven heeft een kernpunt. Alleen jammer van de afsluitende reactie, die naar mijn mening, geen toegevoegde waarde aan de boodschap heeft.

  Waarschijnlijk valt er met de buurman ook over te praten en als je dat onder het genot van een kop koffie doet zonder meteen aanvallend over te komen moet dit goedkomen lijkt me.

  Succes.

 4. Ramon Eikholt:

  Inderdaad vervelend lijkt me. Ik ben zelf ondernemer en adviseur op gebied van lichtreclame. er zijn natuurlijk regels waaraan een ondernemer zich moet houden qua reclame en dat is maar goed ook, lijkt me. juist met deze regels creatief omgaan, zie ik als een uitdaging. vooral om geheel aan uitingen in harmonie te laten zijn met omgeving, infrastructuur, stakeholders (dus ook de buren)en de identiteit van de kapsalon. dat als opmerking voor de kapsalon, zonder dat ik de foto’s heb gezien.
  omwonenden moeten natuurlijk geen last hebben van de verlichting van omwonenden en ook al wist men wellicht dat er een bedrijfsverzamelgebouw gebouwd zou worden; dat betekent nog niet, dat dat dan betekent, dat je daar overlast in deze zin bij op de koop toe moet nemen.
  als je wilt, wil ik er wel eens naar kijken voor je. stuur dan even een mail naar info@ramoneikholt.com met de foto’s van beide gebouwen en adres zodat ik even via Google de situatie kan zien.
  Met een vriendelijke groet,

  Ramon Eikholt

© 2002- Platform Lichthinder