Morgen is het weer Nacht van de Nacht!

Geplaatst: 25 oktober 2013
Thema: Esthetiek

Luisteren naar een nachtconcert, meedoen aan een cursus nachtfotografie, dineren in het donker of varen over een duistere rivier. Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober kun je op meer dan 300 plaatsen genieten van een donkere nacht. Ook doven vele gemeenten en bedrijven onnodige verlichting en laten bekende landmarks de lampen uit.

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober gaat de klok een uur terug en kunnen we extra lang genieten van een donkere nacht.

Op nachtvandenacht.nl kun je zien welke activiteiten er in jouw buurt worden georganiseerd. We lichten er één uit:

Presentatie ‘De Sterren Dichterbij’

Dit regioproject gaat over maatschappelijk verantwoord verlichten. Deelnemers worden meegenomen in het onderzoek of ook hun licht minder kan.
17.30: Welkom aan de keukentafel: met stamppot, ook vegetarisch
17.55: Start programma, onder leiding van gastvrouwen Julien Haffmans en karen Jonkers met:
– gedeputeerde Tjeerd Talsma over het provinciaal beleid voor duisternis en het belang van duisternis voor natuur en landschap
– projectdeelnemers lichten toe hoe zij de nacht donkerder maken, oa. Kamer van Koophandel, Praxis, Ranzijn en Intratuin Heerhugowaard, Huisvuilcentrale Alkmaar, Spyke Security, Rozenkwekerij Zuurbier, gemeente Alkmaar, gemeente Heiloo.
– zelf aan de slag om ‘de Sterren dichterbij’ te brengen
19.15: Afsluiting met een kopje koffie of vertrek naar de Nacht van de Nacht op het speelveld van de Zwarte Kaaiman in Butterhuizen (7 min fietsen, 20 minuten lopen, start programma 19:50 uur)

Aanmelden via: haffmans@c-realist.nl

© 2002- Platform Lichthinder