Terug naar het forum

Lichthinder transportbedrijf

Geplaatst: 2 juli 2011

Het transportbedrijf achter en naast onze woning en tuin heeft op ongeveer 30 meter afstand een licht voorziening in gebruik. Het gaat om twee schijnwerpers op ongeveer 15/20 meter hoogte en drie schaallampen op ongeveer 10 meter hoogte. Wat is hiertegen te doen? Behalve in gesprek gaan met de ondernemer, liever niet is geen prettig mens om contact mee te leggen.

3 Reacties:

 1. LJM Bronzwaer:

  LS,
  Tegenwoordig zijn a-symetrische schijnwerpers voorhanden die gericht verlichten. Ook kunnen afschermers geplaatst worden welke verlichting naar achteren of opzij afschermen.
  Naast de traditionele schijnwerpers zijn LED schijnwerpers beschikbaar met een zeer strakke verlichtings ‘grenzen’.

 2. Wim Schmidt:

  De reactie geeft geen aanwijzing wat deze klager moet doen.
  Ik zou zeggen wat je daarna ook gaat doen, ga het eerst melden. Meld dat je er last van hebt en dat je mee wilt helpen om te kijken wat er aan gedaan kan worden.
  Stel dat dat niets oplevert: ga naar naar gemeente en kaart het aan. Misschien doen zij wat.
  Tenslotte: er zijn richtlijnen voor en als die overschreden worden zal een rechter je ( tot nu toe) gelijk geven. De richtlijn is hoog: als je naar de lamp snachts kijkt, is de grenswaarde zo dat je gaat knijpen met je ogen.
  sterkte wim

 3. Rogier:

  Langs industrieterreinen staat best 3 felle witte lampen hoog in de lucht. Maar ook andere bedrijven geven zoveel licht terwijl er niemand aanwezig is. Als ik bij Den Hout ga staan, dan zie ik ze nog. Best fel.
  Ze staan in Oosterhout NB aan Noordwest kant.

  Kan ik hier iets aan doen? Zoals bovenstaande post zei hoe pak ik hier aan. Ik kan wel naar gemeente stappen, maar gemeente oosterhout is erg lak met probleem oplossen.
  Weet niet of iemand die in Den hout wonen en er last van hebben. Alleen in open velden heb je ze last van.

© 2002- Platform Lichthinder