Terug naar het forum

Lichthinder en politiek.

Geplaatst: 15 november 2015

Hallo allemaal,

Als onderwerp voor mijn examenproject over een Nederlands maatschappelijk probleem heb ik ‘lichtvervuiling’ gekozen. Dankzij deze website ben ik al aan erg veel informatie gekomen: bedankt!

Het probleem nu is dat er vrij weinig te vinden valt over wat de politieke partijen doen om dit probleem te voorkomen. Wel heeft de pvdd dit als standpunt staan, alleen is dit te kot om samen te vatten en er uitgebreid over te vertellen.

Kent er iemand nog een uitspraak of een ( het liefst lang: het moet namelijk kunnen worden samengevat ) nieuws artikel dat is geplaatst tussen 1 sep. 2015 en nu dat gaat over welke maatregelen/uitspraken een politieke partij heeft ondernomen/gezegd?

Alvast bedankt,

Anoniem.

2 Reacties:

 1. Dorien Lolkema:

  Wanneer we spreken over lichtvervuiling praten we over het algemeen over licht in de buitenruimte. Politiek gezien raakt het dan voornamelijk aan het onderwerp ‘natuur’, een onderwerp dat in Nederland gedecentraliseerd is: het ligt bij de provincies. Een aantal provincies heeft hier dan ook wel het eea over gezegd. Ik denk dat je de meeste kans maakt bij de provincies Overijssel, Utrecht en Noord-Holland.

  Succes!

 2. Rob Duivens:

  Op de website van de Prov. N-H is er met trefwoorden veel op het onderwerp te vinden.
  Zonodig weet de “donkerteambtenaar” mevr. Fleur Meijer ongetwijfeld veel meer over de (evt. recente) politieke standpunten hierop te vertellen.

  Succes ermee.

  https://www.noord-holland.nl/web/show/genericsearch?id=97255&searchtype=verity&keyword=lichtvervuiling
  en;

  https://www.noord-holland.nl/web/show/genericsearch?id=97255&searchtype=verity&ordering=relevance&keyword=lichthinder

© 2002- Platform Lichthinder