Terug naar het forum

Licht van de buren

Geplaatst: 6 januari 2012

Mijn buurvrouw verlicht met haar verlichting de hele avond en nacht mijn huis, tuin en slaapkamer. Ik word er ieder uur wakker van (als het uit is slaap ik de hele nacht).
Ze is niet van voornemen om hier iets aan te veranderen.
Welke mogelijkheden heb ik nu?

6 Reacties:

 1. rijnsma:

  Het is in dit land een beetje moeilijk om te praten met de buren over dit soort terreur. Voor je het weet heb je kwaaie koppen, want het lontje is kort en ‘alles moet kunnen’ vanwege de verwendheden.
  Ik krijg echt een sik van dat verlichten van de buren met jouw armatuurtjes.
  Sommigen doen het expres om te pesten, want ook dat komt veel voor helaas…
  Dit zou bij wet geregeld moeten zijn, maar ook hier: helaas.

 2. Christine:

  Hallo, ik woon in het buitengebied in Drenthe, al 28 jaar. Sinds 2 maanden heb ik nieuwe buren. Gisteravond merkte ik tot mijn verbijstering dat zij nu meer dan 10 felle buitenlichten hebben die de hele nacht aan zijn. Vanmorgen heb ik info over lichthinder in de bus gedaan. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Het was hier altijd nog aardig donker. Veel mensen zijn onwetend. Praten over hun angsten helpt. Geen enkel buitenlicht kan de angst in je hart wegnemen.

 3. Liz:

  In veel gemeenten bestaat Buurtbemiddeling. De mensen van de Buurtbemiddeling zijn getrainde vrijwilligers die – het woord zegt het al- bemiddelen tussen buren die hinder van elkaar hebben. Aanvragers zijn politie, gemeenten, woningbouwcorporaties en particulieren zelf. Getracht wordt om de buren (weer) met elkaar te laten praten over wat hen hinderd en om hen zelf oplossingen aan te laten dragen. Deze zelfwerkzaamheid bevorderd het nakomen van gemaakte afspraken omdat ze door de buren zelf bedacht zijn. De gesprekken worden op een neutrale plaats gehouden en staan onder leiding van de vrijwilligers.
  Vraag bij uw gemeente of bij de politie na of in uw buurt een afdeling Buurtbemiddeling aanwezig is. Dit kan een oplossing zijn voor uw probleem.
  Veel succes.

 4. hans:

  Ik heb ook last van dit onderwerp. De buren doens alsof hun neus bloedt. Het ergste is dat zij er zelf niets van zien. Laatst waren de lampen stuk, dan merk je weer hoe heerlijk donker het is.
  Het is belachelijk dat hier geen wet/regelgeving voor is. Valt hier niet iets met de 2meter regelgeving voor privacy te doen volgens artikel 5:37 uit het Burgerlijk Wetboek?

 5. Arie:

  Mijn overburen hadden een bouwlamp geïnstalleerd met heel Watt, die iedere keer aanging als er iemand of iets voorbij liep.
  Dan zat ik in de kamer te knipperen tegen het felle licht dat recht in mijn ogen scheen. Ik ben gaan praten en de lamp is gericht op hetgeen waarvoor de lamp was bedoeld: het gangpad. Iedereen blij.

  Maar ja, als de buren ongevoelig zijn voor problemen van hun buren …. Problemen waar ze kennelijk zelf geen last van hebben en die ze met eenvoudige middelen voor die buren kunnen oplossen …. Of erger, als de buren naar hun idee te veel klagen en ze die vervelende klagers dan met opzet gaan pesten.

  Dan helpt praten niet meer. Bemiddeling door derden is dan mogelijk een oplossing. En als dat niet helpt, helpt alleen verhuizen. Of de buren bewegen te verhuizen. Maar dat laatste kan uitlopen op ‘oorlog’, waarbij alleen verliezers zijn.

  Inderdaad, belachelijk dat hiervoor geen strikte regels zijn. Het lijkt ook wel alsof mensen bang in het donker zijn.

 6. eppo-korthuis:

  gemakkelijk op te lossen buis van circa twee meter boven de grond hieraan een bord van 1mtr x 60cm sneeuwit verven richten op lamp en buren zodat je zelf in de schaduwbaan komt liefst zo dicht mogelijk bij de lichtbron en je hebt succes de buren ergeren ook aan zo’n fel verlichte witte glandsbord

© 2002- Platform Lichthinder