Foto-expo Andre Kuipers te zien in UvA

Geplaatst: 4 januari 2013
Thema: Platform Lichthinder / Sterrenkunde

De tentoonstelling met foto’s van André Kuipers die Platform Lichthinder samenstelde, is de komende twee maanden te zien in de bètafaculteit op het Science Park in Amsterdam. De foto’s van nachtelijk Nederland worden ook gebruikt in het lesprogramma.

In het UvA Nieuws staat het volgende erover:
Tijdens zijn recordbrekende verblijf aan boord van het ruimtestation ISS maakte ESA astronaut André Kuipers talrijke foto’s van de aarde. Enkele daarvan worden nu gebruikt in het onderwijs van de GIS-studio van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De prachtige foto’s zijn ook onderdeel van een reizende tentoonstelling die tot februari 2013 te bezichtigen is bij de bètafaculteit van de UvA.

De tentoonstelling toont foto’s van Nederland bij nacht en illustreert de grote hoeveelheid lichtbronnen die de nachtelijk hemel boven Nederland vervuilen. Dezelfde afbeeldingen worden ook gebruikt in de lesmodule ‘Data Preparation’ door studenten van verschillende bachelorprogramma’s aan de bètafaculteit van de UvA. De ontwikkelde lesmodule door de GIS-studio is een unieke onderwijs spin-off van een ruimtemissie die vol zal met educatie.

(Foto: Jan van Arkel)

Wil jij de foto’s voor een paar maanden kostenvrij exposeren binnen je sterrenwacht, universiteit, vereniging of andere publieke ruimte? Neem dan contact met ons op.

2 Reacties:

  1. GerardJKok:

    RT @Lichthinder: Foto-expo Andre Kuipers te zien in UvA: http://t.co/g8fDoExO

  2. Pauline Noorlander:

    Pauline Noorlander liked this on Facebook.

© 2002- Platform Lichthinder