29 oktober: Nacht van de Nacht

Geplaatst: 13 september 2011
Thema: Esthetiek

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei ‘duistere’ activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober. Dan wordt de zevende editie van dit succesvolle festijn gehouden.

De nacht is dan extra lang, omdat in deze nacht de zomertijd overgaat in de wintertijd. Afgelopen jaar trok de Nacht van de Nacht landelijk ruim 25.000 bezoekers. De coördinatie is in handen van de Natuur en Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

Ook dit jaar zal er weer een verscheidenheid aan activiteiten tijdens worden georganiseerd. Te denken valt aan nachtelijke belevingstochten, workshops nachtfotografie en sterren kijken door telescopen. Alle avondactiviteiten zullen op nachtvandenacht.nl te vinden zijn.

Naast het genieten van de duisternis, is de Nacht van de Nacht ook bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren in de war en kunnen mensen slecht slapen.

© 2002- Platform Lichthinder