Zwolle stapt over op ledlicht

Geplaatst: 30 september 2012
Thema: Openbare verlichting

De openbare ruimte in Zwolle zal in de toekomst grotendeels worden verlicht met ledlampen. De gemeenteraad heeft maandagavond een initiatiefvoorstel van D66 unaniem gesteund. Het college wordt door het voorstel opgedragen om op papier te zetten hoe de bestaande lampen vervangen moeten worden.

Ledverlichting op de openbare weg levert op termijn energiebesparing op en het bespaart de gemeente onderhoudskosten, zo betoogde D66 al ruim een jaar geleden toen het initiatiefvoorstel voor het eerst werd ingediend. Lang bleef het stil, omdat wethouder Erik Dannenberg terughoudend was met het indienen van een eigen plan om de verlichting te vervangen.

De Democraten besloten om alsnog het eigen voorstel aan de raad voor te leggen en kregen daar maandag dus raadsbrede steun voor. De kosten van de vervangingsoperatie zullen door het college worden berekend.

(Bron: De Stentor)

1 Reactie:

 1. Gerard Kok:

  Energiebeparing in Zwolle; een prima actie natuurlijk!
  Ik ben echter benieuwd welke maatregelen de gemeente neemt bij de vervanging ter bescherming van DONKERTE!

  In het het aan minister Cramer destijds aangeboden rapport van de Taskforce Verlichting is aangegeven dat LICHTVERVUILING zou worden meegenomen bij energiebesparende maatregelen.! Ik zie daar weinig voorbeelden van.
  Maar misschien vergis ik mij?

  Gerard Kok
  Vledder

© 2002- Platform Lichthinder