Terug naar het forum

Veebedrijf

Geplaatst: 22 april 2013

Het veebedrijf achter onze woning heeft een grotere schuur gebouwd met open ligstallen en daardoor dag en nacht verlichting voor de koeien met 2 melkrobots. Als ik nu ’s avonds naar buiten kijk zie ik een grote lichtbundel die er eerder niet was, de oude schuur was dicht. Wat kan ik hieraan doen? Ik vind het echte lichtvervuiling.
Mijn woonplaats is Enter en hoort bij de gemeente Wierden. Ons huis is nu dus ook in waarde gedaald volgens mij.

2 Reacties:

 1. Jan Pauw:

  Misschien is het een idee led lampen te gebruiken, deze kunnen beter gericht worden op de plaats waar het nodig is. Elke led is n.l. een klein schijnwerpertje. Er is dan veel minder strooilicht, bovendien is het systeem dimbaar. Nadeel helaas wel de installatiekosten, maar ze gaan wel langer mee.

 2. wim:

  Deze verlichting onder licht van binnen naar buiten. De NNSVV is bezig om ook aan deze vorm van verlichting grenzen te stellen.
  verder is de provincie Friesland en Groningen druk bezig om er een convenant over op te stellen waarbij de boeren zich verplichten zich te houden aan een aantal regels zoals dat de lampen niet van buiten zichtbaar zijn en niet naar buiten mogen schijnen etc.
  Kun je foto’s sturen aan het platform hoe het er overdag en ‘savonds uit ziet?
  wim

© 2002- Platform Lichthinder