Symposium over werken in de nacht

Geplaatst: 30 november 2006
Thema: Gezondheid

In de nacht van 15 op 16 februari 2007 organiseert de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid op de Technische Universiteit Eindhoven, een uniek nachtsymposium met als titel “Nieuw licht op het leven en werken tijdens de nacht”.

Het Nachtsymposium is een buitenkans om eens in de huid te kruipen van de naar schatting 1,5 miljoen landgenoten die in de nachtdienst werken. Er zijn overigens nog meer voordelen van het bijwonen van het SOLG Nachtsymposium. Zo zult u geen last hebben van files en bent u de gehele dag erna vrij. Zij die direct na het symposium tijdens de voorjaarsvakantie ’s nachts naar de wintersport rijden of Carnaval gaan vieren, hebben reeds een slaapfase verschuiving van 2 uur. Daarnaast is een nachtje doorwaken (slaapdeprivatie) goed voor de stemming, zeker in de donkere periode van het jaar.

Tijdens het Nachtsymposium is er muziek, entertainment, lichttherapie en beweging om u wakker te houden en is zelfs de voeding speciaal aangepast. Gedurende het Nachtsymposium vindt de uitzending van 3FM plaats (onder technisch voorbehoud) vanuit het Auditorium waar het symposium wordt gehouden. Ook worden door studenten van de TU/e wetenschappelijke metingen verricht die laten zien hoe het is gesteld met de waakzaamheid en de stemming gedurende de nacht. Aan het einde van het symposium worden de resultaten van deze ‘veldstudie’ gepresenteerd. Tenslotte kunt u ook uw chronotype (bent u ochtend of avondmens) laten bepalen.

Het Nachtsymposium wordt georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij de nachtdienst zoals bedrijfsartsen, medewerkers van ARBO diensten, personeelsfunctionarissen, HRprofessionals, leidinggevenden maar ook diegenen die zelf werkzaam zijn in de nachtdienst.

Meer informatie: www.solg.nl

© 2002- Platform Lichthinder