Prikken in het pikkedonker

Geplaatst: 24 september 2007
Thema:

Van www.good2b.nl:

In het kader van De Week van de Smaak organiseert het muZIEum in Nijmegen van woensdag 26 t/m zaterdag 29 september verschillende proeverijen in het donker. Het oog wil ook wat, maar in het MuZIEum in Nijmegen wordt het toch echt spek en bonen voor dat oog.

Hier wordt namelijk in het donker geproefd, zodat je smaakpapillen zich niet door je pupillen laten afleiden. Smaak is waar het om gaat. Zonder visuele afleiding kun je je veel beter concentreren op wat je werkelijk proeft. Zo beïnvloedt kleur je smaakwaarneming veel meer dan je denkt.

Dit bracht Aranka van der Pol trouwens op het concept ‘Nightbite’: een diner in de duisternis, ofwel, prikken in het pikkedonker. Obers begeleiden je met nachtkijkers op je naar je tafel. Prikkelende geuren en smaken bevinden zich voor je neus, maar je ziet niks. Je bent wel één en al oor voor je onzichtbare gesprekspartner. Als je naar het toilet moet steek je één arm op, als je je dinnerdate zelfs in het donker niet ziet zitten, steek je twee armen op en krijg je een andere tafel.

Tijdens de Week van de Smaak (24 t/m 29 september) organiseert het muZIEum verschillende proeverijen waarbij de smaakpapillen op de proef worden gesteld. Per proeverij staat er een karakteristieke keuken centraal, zoals de Italiaanse (woensdag 26 september), de Oosterse (donderdag 27 september en zaterdag 29 september) of de Surinaamse keuken (vrijdag 28 september). Er worden verschillende typische kleine gerechtjes geproefd. Een gastspreker vertelt daarbij over de eetcultuur en de kenmerkende ingrediënten van deze specifieke keuken. Alles uiteraard… in het donker!

Aanvang van de proeverijen is om 19.00 uur. De geschatte eindtijd is 22.00 uur. De proeverij bestaat uit meerdere gerechtjes en kost € 55 per persoon (inclusief dranken). De proeverijen vinden plaats in het muZIEum, Nieuwe Marktstraat 54a, Nijmegen. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024-3828181.

Gerelateerde artikelen

• Geen gerelateerde artikelen gevonden.

© 2002- Platform Lichthinder