Politie verlicht kantoor met zuinige led-verlichting

Geplaatst: 9 juni 2008
Thema: Economie

Uit het Algemeen Dagblad van 3 mei j.l.:

Een proef moet uitwijzen of alle gebouwen van de politie in de Rotterdamse regio in de toekomst met milieuvriendelijke led-verlichting worden verlicht. De Rotterdamse medewerkers die de telefoon van 0900-8844 opnemen, zijn de proefkonijnen die tot en met juni hun hele werkdag in dit speciale licht doorbrengen.

De GGD onderzoekt of dit invloed heeft op hun welbevinden op hun werkplek. Ook wordt gekeken of de verwachte energiebesparing van 42 procent wordt gehaald.

Bijzonder aan de proef is dat de led-lampjes zijn geplaats in een omgeving waar 24 uur per dag wordt gewerkt. De twee verdiepingen van het kantoorpand van de politie aan de Boezembocht, langs de A20, zijn sinds begin april voorzien van de energiebesparende verlichting. Het is voor het eerst dat hiermee op zo’n grote schaal wordt geëxperimenteerd in Rotterdam. De politie wil zou haar bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Wanneer de proef slaagt, zal de politie de lampen in alle gebouwen van het korps ophangen. Ook in de cellencomplexen. Bij de politie hangen in totaal 20.000 lampen, daar zijn miljoenen euro’s aan energie mee te besparen.

© 2002- Platform Lichthinder