Platform Lichthinder organiseert bijzondere avond op de Nacht van de Nacht

Geplaatst: 18 oktober 2012
Thema: Platform Lichthinder / Sterrenkunde

Volgend weekend organiseren wij een bijzondere avond tijdens de Nacht van de Nacht. Zaterdag 27 oktober presenteren wij de resultaten van Project Nachtwacht, de samenwerking met André Kuipers die foto’s van Nederland bij nacht heeft gemaakt.

De tien meest bijzondere foto’s zullen worden getoond in een expositie. Meer beelden van Kuipers en uitleg erover komen aan bod in een lezing van Wim Schmidt. Daarnaast beleeft de lichthinder-documentaire The City Dark haar première op deze avond. Locatie is de Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh. Je bent van harte uitgenodigd!

Nederland vanuit de ISS
Vanuit de ISS heeft André Kuipers gedurende een half jaar duizenden foto’s gemaakt van Nederland bij nacht. Tien van de mooiste beelden zijn te bezichtigen in een mini-expositie. Wil je meer weten over wat de foto’s vertellen over lichthinder in ons land? Bezoek dan de lezing van Wim Schmidt.

Tijdens het verblijf van Kuipers in het ISS hebben we een blog bijgehouden, zie projectnachtwacht.nl

Première lichthinder-film
Tijdens de Nacht van de Nacht gaat de Amerikaanse documentaire The City Dark in Nederland in première. In de film vraagt maker Ian Cheney zich af wat we verliezen als we de nacht verliezen. Hij bezoekt astronomen, kanker-onderzoekers, milieuactivisten en filosofen en onderzoekt onze relatie met licht en duisternis.

De documentaire duurt een uur en wordt twee keer op de avond vertoond, met Engelse ondertiteling. Meer info op thecitydark.com

Programma
20.00: Opening fotoexpositie Project Nachtwacht, doorlopend te bekijken
21.00: Vertoning lichthinder-documentaire The City Dark
22.00: Lezing Wim Schmidt over Project Nachtwacht
22.30: Tweede vertoning lichthinder-documentaire The City Dark
23.30: Slot

Locatie
Publiekssterrenwacht Sonnenborgh: Zonnenburg 2 Utrecht. Routebeschrijving: sonnenborgh.nl

© 2002- Platform Lichthinder