Milieudefensie dooft lampen van notoire verlichters

Geplaatst: 23 december 2011
Thema: Reclameverlichting / Sierverlichting / Terreinverlichting

Milieudefensie Haarlem heeft eind oktober bij verschillende panden voor enige tijd de natuurverstorende en energieverspillende gevelverlichting uitgedaan.

De afdeling wil hiermee bedrijven die met schijnwerpers hun panden ’s nachts onnodig in het licht laten baden, even ‘een handje helpen’. Want met gevelverlichting kan ook milieuvriendelijk omgegaan worden.

Voorjaar 2011 verzocht Milieudefensie Haarlem per brief aan 40 eigenaren en huurders van panden om hun gevelverlichting voortaan om uiterlijk 23.00 uur uit te schakelen (‘s zomers 24.00 ). Ook werd, om ‘strooilicht’ te voorkomen, op betere afstelling van lamparmaturen en spaarlampen aangedrongen. Vanwege eventuele beveiliging werd geadviseerd om omlaag-gerichte i.p.v. omhoog schijnende verlichting te gebruiken, liefst met bewegingsmelders.

De afdeling kreeg 7 zeer positieve reacties op de brieven. Die staan op de gemeentelijke website de Groene Mug. De gevelverlichtingsactie werd uitgevoerd bij Haarlemse ondernemers die niet of negatief reageerden op de actiebrief en een herinneringsbrief van Milieudefensie Haarlem.

Meer info op de site van Milieudefensie.

© 2002- Platform Lichthinder