McDonald’s dooft skybeamer

Geplaatst: 27 juni 2005
Thema: Skybeamers

Na de ontmanteling van de skybeamer van Piet Zoomers te Wilp heeft nu ook McDonald’s te Deventer zijn skybeamer gedoofd. Dit dankzij verzet van de Volkssterrenwacht Bussloo, diverse omwonenden, en niet in de laatste plaats door de constructieve opstelling van de betrokken gemeenten Voorst en Deventer. De gemeentes had aangekondigd een nadere eis op te leggen op basis van de landelijke milieuregels (Amvb horeca etc.). Deze nadere eis hoeft nu niet te worden opgelegd.

Uit De Stentor van 24 juni j.l.:

Mc Donald’s Deventer staakt met directe ingang het gebruik van de skybeamer. Dit is eigenaar Henk Koning in overleg met de gemeente Deventer overeen gekomen.

Koning zegt een constructief overleg te hebben gehad met vertegenwoordigers van de gemeente. Daarom heeft hij besloten de skybeamer van het dak te halen. De gemeente Deventer legde hem onlangs op de skybeamer te verwijderen.

Koning heeft besloten de beamer van het dak te halen onder meer omdat hij belang hecht aan een goede relatie met de gemeente. ‘Bovendien is het niet zo dat de bedrijfs-economische resultaten afhangen van de beamer. In dat opzicht heb ik er dus ook geen probleem mee dat het apparaat weg moet. Het is goed zo.’

De gemeente droeg de eigenaar van McDonald’s Deventer op de skybeamer te verwijderen, onder meer uit oogpunt van de verkeersveiligheid. Eerder al maakten de volkssterrenwacht in Bussloo, omwonenden van de uiterwaarden in Epse en de VVD-fractie in Deventer bezwaar tegen de beamer.

© 2002- Platform Lichthinder