Terug naar het forum

Lichthinder tuin en bovenverdieping

Geplaatst: 4 november 2013

Wij hebben een voetpad direct naast ons huis lopen. Op dit pad staan 3 lantaarnpalen. Een daarvan staat direct naast ons huis en tuin met het gevolg ernstige lichthinder in de tuin en slaapkamers. Ik heb een aanvraag ingediend voor een afschermingskap maar de gemeente wijst dit verzoek af omdat het voetpad dan niet voldoet aan het politiekeurmerk. Op zich fijn dat er naar veiligheid gekeken wordt maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat burgers de dupe worden en enorm hinder ondervinden van hetgeen ze juist beschermen moeten. Het voetpad loopt vervolgens door naar de overkant van de straat waarin we wonen en het huis daar heeft exact dezelfde situatie. Nu is hier wel een kap geplaatst, maar dit had nooit mogen gebeuren zegt de gemeente. Zijn er richtlijnen voor gemeentes waaraan ze zich moeten houden mbt openbare verlichting die huizen binnen schijnt? Welke stappen kan ik ondernemen?

1 Reactie:

 1. Gerard Kok:

  Uw probleem betreffende de lichthinder die u ondervindt van een gemeentelijke lantaarnpaal deed mij direct denken aan een soortgelijk geval in de Gem. Borger Odoorn uit 2003.
  Ook hier was er sprake van lichtinval in de tuin en serre van een woning. De bewoner van dat huis heeft zijn probleem destijds voorgelegd aan de Rijdende Rechter. Deze heeft een bindend advies uitgebracht waarin de Gemeente werd gesommeerd een beschermkap aan te brengen….
  Het bindend advies van de Rijdende Rechter is onder deze link http://bit.ly/16CSn6K te vinden.
  Misschien kunt u met deze uitspraak uw Gemeente overtuigen om toch een beschermkap aan te brengen.
  Succes!

© 2002- Platform Lichthinder