Terug naar het forum

lichthinder

Geplaatst: 10 december 2013

vanuit ons appartement hebben wij (en anderen) regelmatig hinder van de gekleurde (al dan niet bewegend) verlichting en horizontale spots vanuit een restaurant/disco aan de overzijde van ons gebouw.diverse pogingen gedaan om hierover te parten heeft mu geen zin meer, men zit nu de fase van een soort pestgedrag en wij zijn maar lastig
Is hier juridisch e.d. iets aan te doen?

1 Reactie:

 1. wim s:

  In de commissie lichthinder van de NSVV wordt hier druk over nagedacht. Dit is een hot topic en we hopen binnen een half jaar wel een uitspraak hierin te hebben die naar de gemeenten gaat.

  De bewegende flikkerende led schermen en andere vormen van bewegend licht vormen een steeds groter wordend probleem.
  Er staat nu in de richtlijnen een wat vage uitspraak waar je waarschijnlijk weinig aan hebt: Het gebruik van wisselende effecten door middel van verandering van kleur, richting en/of intensiteit is niet acceptabel in de zones E1 en E2. In zone E3 zijn overvloeiende effecten voor verschillende kleuren toegestaan indien de luminanties ervan nagenoeg gelijk blijven.
  Knipperen is acceptabel in een frequentie die niet interfererend is met (verkeers)signalering en die bij voorkeur lager is dan 1 Hz.
  zone E2 is landelijk en E3 is stedelijk.
  succes wim

  groet wim

© 2002- Platform Lichthinder