Terug naar het forum

LEDlamp naast tuin

Geplaatst: 6 mei 2014

De gemeente Sudwest Fryslan heeft alle lantarenpalen vervangen voor één en dezelfde soort 6 meter hoge masten met LED lampen. Ipv het kleine paaltje met warm oranje licht dat om 23.00 uur uit ging staat er nu op 3,5m afstand van mijn tuin een 6 meter hoge paal die de hele nacht aan blijft. Het is alsof iemand op een ladder met een bouwlamp in mijn tuin schijnt. Ik ondervind enorme hinder en mijn woongenot in mijn tuin is weg. De gemeente zegt dat ze er NIETS aan kunnen doen. De lamp staat er ook vrijwel zinloos omdat het een heel smal doodlopend straatje is waar 3 gezinnen wonen en geen verkeer langs komt. Ik heb al in een paar richtlijnen (ROVL etc) gekeken maar weet niet hoe ik het aan moet pakken omdat ik niet weet hoeveel Lux de lampen uitstralen en meer van dat soort technische dingen. Wat kan/ moet ik doen nu een fatsoenlijk gesprek met de gemeentelijke opzichter zinloos was?

2 Reacties:

  1. Jan.:

    Uitschakelen:

    Met een speciale (driehoek)sleutel de schroef van het deksel van de paal losschroeven en de zekering er uit draaien of (wellicht bij modernere systemen) afschakelen. Vervolgens het deksel weer terugplaatsen en weer vast schroeven.

  2. Yvonne:

    Wij hebben een lantaarnpaal achter ons huis en schijnt ook licht in onze tuin. Wij hebben de deksel van de lantaarnpaal opgelicht en er voor de helft aluminium folie ingedaan! Het scheelt enorm. Pad blijft verlicht en onze tuin is meer donker nu.

© 2002- Platform Lichthinder