Terug naar het forum

Led verlichting

Geplaatst: 27 maart 2012

De gemeente Den Helder wil toestemming verlenen aan tennisvereniging Julianadorp om lichtmasten te plaatsen van plm. 10 mtr hoog met led verlichting. Dit zou weinig strooilicht geven. Ons huis staat plm 30 meter van de tennisbaan. Wat is het effect van deze verlichting op de naaste omgeving?

3 Reacties:

 1. wim schmidt:

  Led verlichting is over het algemeen wat blauwer dan normaal licht, wat over het algemeen lelijker gevonden wordt.
  Echter de lampjes zijn zo klein dat over het algemeen het licht netjes naar beneden kan gestuurd worden en er dus wienig licht over de baan naar de omgeving gestraald wordt.
  Sport verlichting vraagt veel licht en ik heb begrepen dat de armaturen daardoor toch nog aardig verblinden; maar dat geldt vooral op de tennisvelden. Ik denk dat jullie er relatief beter vanaf zijn met led verlichting dan met gewone.

  ik heb echter led verlichting op sportvelden ook nog nooit gezien. Is er iemand die er ervaring mee heeft? Er zijn langzaam een heel stel in nederland, vooral rondom eindhoven.

 2. Ruud Pruijsten:

  Ik ben nu pas op zoek naar informatie over LED verlichting. De gemeente heeft 15m hoge masten geplaatst op 30 m afstand van onze woning. 16 Oogverblindende masten die elke avond huis en tuin beschijnen met lelijk fel wit licht. Hoe is de ervaring in den Helder?

 3. Middelbosch:

  Gelukkig nog niet geplaatst, wij doen alles om dit onzalige plan tegen te gaan.

© 2002- Platform Lichthinder