Terug naar het forum

Lantaarnpaal voor het huis

Geplaatst: 31 oktober 2011

Wij hebben al jaren last van een lantaarnpaal die pal voor ons huis is geplaatst. De hoogte van de lantaarnpaal is dusdanig dat het licht via onze erker onze gehele bovenverdieping verlicht. Contact met de gemeente heeft geresulteerd dat er misschien een antiverblindingsscherm wordt geplaatst. Ik had gevraagd of de lantaarn zo kunnen worden vervangen voor een zuiniger type die minder strooilicht geeft. Volgens de gemeente is de armatuur nog niet oud en efficiënt. Het betreft de Indal 2500 SNN PPL 24. Kunt u mij aangeven of dit inderdaad zo is en wat ik moet ondernemen indien er geen antiverblindingsscherm wordt geplaatst.

3 Reacties:

 1. Gerard K.:

  WIM Schmidt: Vroeger stonden er fraaie diagrammen bij de typen-omschrijvingen. Is dat niet meer gebruikelijk? Je kon dan precies zien WAT er verlicht werd…

  INDAL 2500 Het type lijkt me volgens gevonden afbeelding niet erg geschikt om lichtvervuiling/-hinder te voorkomen. Vlgs mij hangt de lamp onder het horizontaal vlak van het armatuur.Ook kan het zijn dat de fabrikant over inzetstukken beschikt lichthinder te voorkomen.

  Oproep: Graag zo mogelijk bij aanvraag foto sturen van situatie + armatuur.

 2. Wim Schmidt:

  Ik zou er niet van uit gaan dat er niets gebeurt. De grotere gemeenten zijn hier goed op ingespeeld en doen dit veel vaker. Het is helemaal geen ongewone en vreemde vraag. Als je je positief opstelt dan denk ik dat de gemente hier ook gewoon op reageert.
  Meld je als het onverhoopt toch niet lukt. Dan kunnen we kijken of er meer nodig is.

 3. Marieke S.:

  Ik heb een probleem dat hierop lijkt, hoe is het met deze situatie afgelopen, is het opgelost?

© 2002- Platform Lichthinder