Kampeergids in teken van donkere nacht

Geplaatst: 13 januari 2012
Thema: Esthetiek

Met het nieuwe kampeerseizoen in zicht is onlangs de editie 2012 van Het Groene Boekje verschenen, de gids voor liefhebbers van kamperen midden in de natuur in Nederland. Het thema van het jaar is ‘Beleef de nacht!’

Elk jaar is er een thema om een bepaald aspect van het kamperen op de Natuurkampeerterreinen te benadrukken. Met het thema ‘Beleef de nacht!’ wil de stichting meer aandacht vragen voor het donker.

Door de ligging in relatief afgelegen gebieden zijn de Natuurkampeerterreinen zeer geschikt voor het ervaren van de nacht. Er is minder lichthinder dan in de rest van het land, waardoor er veel sterren te zien zijn. Ook de nabijheid van de natuur in het donker is een bijzondere ervaring.

Om de nachtbeleving te stimuleren is er in Het Groene Boekje een sterrenkaart opgenomen, en worden er per provincie tips voor leuke nachtactiviteiten genoemd. Verder zullen er diverse activiteiten op en bij de terreinen worden georganiseerd.

Het Groene Boekje is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij de ANWB, Bever, reisboekhandels en op natuurkampeerterreinen.nl.

© 2002- Platform Lichthinder