Terug naar het forum

Hellup

Geplaatst: 10 februari 2014

Hallo,

Sinds oktober vorig jaar ben ik bezig lichthinder van de overburen (een appartementencomplexom precies te zijn)te verhelpen. De vastgoedbeheerder van het pand stond open voor een oplosssing. De eigenaar van het pand daarentegen besloot onlangs de buitenlampen ongemoeid te laten i.v.m. de sociale veiligheid. Dit laatste is natuurlijk niet onbelangrijk, maar er zijn mensen die graag ’s nachts gewoon willen slapen. Ik denk erover om de handtekeningen van mijn naaste buren te gaan verzamelen en in te dienen bij het gemeentehuis. Alleen vrees ik dat de gemeente een ambtenaar op ons afstuurt met een metertje om te checken of het allemaal wel erg genoeg is…

Heeft iemand nog tips voor mij???

2 Reacties:

 1. wim s:

  hai
  Ik zou er gewoon mee doorgaan en zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. Als de eigenaar echt voet bij stuk blijft houden heb je kans dat er echt gemeten gaat worden, maar meestal komt het niet zo ver.
  Handig om aan te geven wat je verandert wilt zien. meestal is een lichte verdraaiing van een armatuur al een grote oplossing.
  succes

 2. Hellup (vervolg):

  Hallo,

  Twee weken terug heb ik van het gemeentehuis vernomen dat er geen overtreding was m.b.t de lichthinder (zonder meetkastje welteverstaan!). In de AVP wordt er echter met geen woord over gerept, laat staan dat ze er regelgeving van hebben liggen als het lichthinder betreft tussen woonhuizen.

  Na het contact ben ik meteen handtekeningen gaan verzamelen en heb die tezamen met een voorstelbrief voor overkapte modellen door de brievenbussen gedaan van de overburen. Er is vooralsnog geen schriftelijke respons op gekomen…

  Voor de beeldvorming: de lichthinder betreffen vijf volronde buitenlampen aan de gevel waarvan geen overkappingen bestaan op de markt. De modellen en lichtintensiteit van de lampen doen aan als Hollywoodspotlights. Mijn naaste buren hebben er meer last daar de lichten in hun woonkamers als het ware “binnenvallen”.

© 2002- Platform Lichthinder