Hellendoorn bespaart door led-verlichting en tijdschakelaar

Geplaatst: 6 februari 2011
Thema: Reclameverlichting

De gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden hebben de bestaande overeenkomsten voor het voeren van lichtmastreclame verlengd met V.o.f. Eilders Reklame uit Nijverdal.

De nadruk is gelegd op duurzaamheid, lichthinder en milieubesparing. De LED verlichting levert een besparing op van 90%. ’s Nachts gaat het licht uit. De gemeenten ontvangen een vergoeding voor het toestaan van reclame.

Alle lichtbakken worden in het komende half jaar door Eilders Reklame omgebouwd en voorzien van duurzame en milieuvriendelijke LED-verlichting. Voor de gemeenten levert dit 90% energiebesparing op. Op in totaal ongeveer 300 lichtbakken is dat een aanzienlijke reductie. LED-verlichting is ook nog eens minder storingsgevoelig dan traditionele verlichting. De overeenkomsten zijn voor een periode van 7 jaar verlengd tot en met 31 december 2017.

Alle aansluitingen worden voorzien van een nachtschakeling. Dit betekent dat de verlichting in de bak tussen 23.00 en 06.00 uur niet brandt. Ook hier speelt het milieu een belangrijke rol. In de nachtelijke uren heeft verlichte reclame weinig zin en werkt alleen maar verstorend op de natuurlijke omgeving (lichthinder).

(Bron: Gemeente Hellendoorn)

1 Reactie:

  1. Peter:

    Ik heb zojuist ook led lampen gekocht, op http://www.ledwereld.com. Vind het een fijn gevoel dat ik ook erg veel kan besparen op mijn energie rekening en dat led lampen geen kwik hebben.. Ook zo dus goed voor het milieu.

© 2002- Platform Lichthinder