Gebedsgenezer zet lichtkruis boven de A4

Geplaatst: 23 september 2007
Thema: Reclameverlichting / Skybeamers

Uit de Telegraaf van 28 augustus j.l:

Boven de snelweg A4 bij Leiderdorp staat binnenkort een enorm kruis van licht. Een gebedsgenezer gaat met laserlampen van een paar duizend watt ’s nachts een bijna duizend meter lange crucifix projecteren. Vanaf het dak van De Levensstroom Gemeente wordt het kruis geprojecteerd.

Volgens gebedsgenezer Jan Zijlstra, de voorganger van de pinkstergemeente, gaat het om het grootste kruis van Nederland. Het moet kilometers ver zichtbaar zijn, meldt leidschdagblad.nl. De Levensstroom Gemeente opende vorig jaar een markant gebouw met rood verlichte toren, dat negen miljoen euro kostte.

Eerst zou op de toren een ‘normaal’ kruis komen, maar dat werd verboden omdat dat het stralingsverkeer voor mobiele telefoons hindert. Een kruis van lichtbundels doet dat niet. De A4 heeft een slechte reputatie. Veel nederlanders staan er dagelijks in de file en een aantal jaar geleden ontstond er grote ophef vanwege de plaatsing van seksreclameborden langs de snelweg.

1 Reactie:

  1. Bult:

    Juist deze zeer christelijke organisatie zou zich bewust moeten zijn van de opdracht tot het goed beheren en bewaren van de schepping en dus vooraanstaan in milieubeheersin. Blijkbaar is echter ook bij hen eigenbelang eerst.
    Zonde, zonde, zonde. Die niet vergeven mag worden.

© 2002- Platform Lichthinder