Amsterdam vraagt ondernemers om licht te doven

Geplaatst: 29 september 2010
Thema: Reclameverlichting

Van de website van de gemeente Amsterdam:

De Gemeente Amsterdam wil in samenwerking met het bedrijfsleven onnodige verlichting in de nacht voorkomen. Eerder dit jaar verstuurde DMB een mailing naar 1300 Amsterdamse bedrijven. De helft van de ondernemers heeft nog geen maatregelen getroffen. Zij krijgen nu opnieuw een brief, waarin het bedrijf op een aansprekende manier in beeld wordt gebracht.

Ondernemers reageerden positief op de eerste mailing met de folder “Mag het licht uit”. Een veel gehoorde reactie was toen “Ik had niet in de gaten dat mijn verlichting nog aanstond”. Dit keer zijn de in de nacht verlichtte bedrijven in beeld gebracht. Dit leverde mooie foto’s op, maar is hopelijk ook een stimulans om alsnog het licht uit te doen.

Door gevelverlichting, reclameverlichting of binnenverlichting vooral tussen 00.00 en 06.00 uur uit te schakelen kunnen ondernemers besparen op de energierekening. Ervaren adviseurs van het gemeentelijk MKB EnergieLoket ondersteunen ondernemers bij het identificeren van rendabele maatregelen voor energiebesparing op verlichting, verwarming en koeling van het bedrijf. Het klimaatfonds kan hierbij financiële ondersteuning bieden.

© 2002- Platform Lichthinder