Terug naar het forum

Advies tegen actie

Geplaatst: 5 december 2013

Ik woon vlak bij een onverlichte tennisbaan. De tennisvereniging wil lichtmasten plaatsen. Ik verwacht daarvan veel hinder te krijgen. In het bestemmingsplan van de gemeente lijkt geen bezwaar. Wie kan ons het beste helpen met tegenhouden van deze onzalige plannen?

9 Reacties:

 1. Marga:

  Goedemiddag,

  Wij hebben hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde probleem te maken. Gemeente Bloemendaal LIJKT het volgens ‘de normen’ toe te laten. VRAAG: Heeft u al een reactie ontvangen met ondersteunend advies? Dan verneem ik dat graag.

 2. Middelbosch:

  Gemeente den helder heeft toestemming gegeven voor baanverlichting tennisvereniging op minder dan 15 mtr. afstand van bungalows en op 50 meter van het natura2000 gebied. Wij zijn bezig met een bezwaarschrift…..wie heeft munitie

 3. Henk:

  Geen munitie, maar wel een belanghebbende, ons huisje staat hier vlakbij. Heel bijzonder dat de eigenaren niet door de gemeente geïnformeerd worden.

 4. Ruud Pruijsten:

  Maak je borst maar nat. Gemeente Leudal heeft een tennispark gerealiseerd met LED-verlichting. OOGVERBLINDEND! En dat zeven avonden per week, het jaar rond.
  We hebben het advies van het platform lichthinder opgevolgd en zijn nu in gesprek met de gemeente (handhaving). Laat het verlichtingsplan en de uitvoering door licht(hinder)deskundigen beoordelen!

 5. Michielse G:

  Op 12 meter van de achtertuinen van een 30-tal woningen gaat de tennisvereniging Naarden nu verlichting aanpassen voor het hele jaar op 6 all weatherbanen.
  Waar moet je zijn om je hiertegen te kunnen verzetten? Ken je documenten die hierpver gaan? Zijn er instanties die juridisch advies geven?
  Waarom is het bij jullie toegestaan?

  sterkte ermee en groet van

  Gerdis Michielse

 6. Ruud Pruijsten:

  De gemeente heeft vergunning verleend op basis van een berekening met halogeen lampen, horizontaal ingesteld en met beschermkap. Op basis van deze berekening zou er net geen hinder zijn, ons bezwaar tegen verwachtte lichthinder haalde derhalve niets uit. In de uitvoeringsfase is besloten om te kiezen voor andere verlichting, andere armaturen en een andere instelling. LED, fel wit, afschuwelijk licht. Foutje … Bedankt. Gemeente werkt na enig aandringen goed mee aan lichthinderonderzoek. Daarna volgt probleemoplossing. Had voorkomen kunnen worden, als ze vooraf goed advies hadden ingewonnen.

 7. Ruud Pruijsten:

  Hallo Gerdis, misschien kunnen jullie eens komen kijken naar het ‘lichtspel’ op de 8 all weatherbanen in Leudal. Dan heb je enigszins een beeld van LED verlichting in open armaturen. Ook de gemeente Naarden zou er voordeel bij hebben als ze eens hier en wellicht op andere plaatsen gaan kijken en luisteren naar ervaringen.
  Ruud Pruijsten

 8. Astrid Poppelaars:

  Bij ons worden 12 meter hoge lichtmasten geplaatst op 11 meter van ons huis (op de erfgrens met het tennispark) Wat is jullie ervaring met lichtmasten op een dergelijke afstand. Kan het tennispark binnen de lichtnormen blijven?? Hoe beleven jullie de lichtmast zelf op een dergelijke afstand?
  Astrid Poppelaars

 9. Ruud Pruijsten:

  Lichtconsult heeft in opdracht van de gemeente Leudal een lichtonderzoek gedaan. De resultaten hiervan zijn ons nog niet bekend. Maar de ervaring ls dramatisch! De intensiteit en de kleur van de LED verlichting is extreem onaangenaam. Het moet o.i. Mogelijk zijn om de straling binnen het tennispark te houden. Nu wordt de hele omgeving verlicht.
  Ruud Pruijsten

© 2002- Platform Lichthinder