Aanstaande zaterdag: Nacht van de Nacht!

Geplaatst: 23 oktober 2006
Thema: Esthetiek

De 2e Nacht van de Nacht, komende zaterdag 28 oktober, wordt donkerder dan ooit. Torens, kerken, gemeentehuizen, provinciehuizen en monumenten in 27 verschillende gemeenten doven hun lichten en door het hele land zijn er zo’n 200 uiteenlopende activiteiten die aandacht vragen voor de schoonheid van de Nacht. Het evenement is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties.

Ook aan de oproep van de milieuorganisaties aan gemeenten om permanent 1 miljoen lantaarnpalen te doven of te dimmen is inmiddels gehoor gegeven. Na een maand staat de teller op: 5 gemeenten die samen 21.039 lantaarns dimmen of doven. Dat komt op een energiebesparing van ongeveer € 82.000,= per jaar neer.

De behoefte aan meer duisternis blijkt aan te slaan. Vorig jaar werden er zo’n 100 activiteiten in het duister georganiseerd en trok de Nacht 10.000 bezoekers. Nu staan er al bijna 200 activiteiten gepland. In deze 2e editie lijkt de Nacht van de Nacht uit te groeien tot een groot evenement. Bij alle activiteiten staat de schoonheid van de Nacht centraal.

Altijd al een keer willen nachtpicknicken? Of een vaartocht willen maken in het donker? Het kan tijdens de Nacht van de Nacht. Er wordt een zintuigentocht georganiseerd, een nachtpicknick, vaartochten in het duister, vleermuizenexcursies en er wordt zelfs koeien gekeken in het donker. Een bijzondere activiteit vindt plaats in Sea-Life in Den Haag dat eenmalig haar deuren in de avond opent en de bezoekers voor deze bijzondere avond trakteert op een gratis jaarabonnement.

Voor een overzicht van alle aktiviteiten, zie:www.laathetdonkerdonker.nl

© 2002- Platform Lichthinder