30 oktober: Nacht van de Nacht

Geplaatst: 19 oktober 2010
Thema: Esthetiek

De zesde editie van de Nacht van de Nacht vind plaats op de dag dat de klok een uur wordt teruggezet: zaterdag 30 oktober.

In Tuk of Twijzel of Toornwerd, in Amsterdam, Groningen of Maastricht, jong en oud kan meedoen aan meer dan 250 activiteiten verspreid door het hele land: romantisch dineren bij kaarslicht, een donkere praamvaartocht, nachtklimmen of een speurtocht door de bossen. Ook zijn er lezingen en kan men naar sterren kijken vanaf het strand.

Met de Nacht van de Nacht vragen De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu aandacht voor de schoonheid en het belang van donkere nachten. Honderden gemeenten en bedrijven doven die nacht hun verlichting. Zo staan de Dom in Utrecht, de Grote Kerk van Naarden en de Eusebiustoren in Arnhem in het donker.

En steeds meer bedrijven en gemeenten, waaronder Deloitte en de gemeenten Texel, Groningen en Zaanstad, nemen structurele maatregelen om onnodige en hinderlijke verlichting tegen te gaan. Zo plaatst Zaanstad dimbare verlichting langs de provinciale weg en dooft of dimt Groningen de aanlichting van gemeentelijke gebouwen.

Om de Nacht van de Nacht te vieren worden in alle provincies nachtelijke activiteiten georganiseerd. Welke activiteiten er allemaal zijn, staat hier. Let op: voor de meeste activiteiten is aanmelden een vereiste, dus wees er op tijd bij. De lijst met activiteiten wordt vanaf nu steeds langer en ook het aantal deelnemende bedrijven en gemeenten blijft stijgen.

nachtvandenacht.nl

© 2002- Platform Lichthinder