25 oktober: Vierde Nacht van de Nacht

Geplaatst: 27 september 2008
Thema: Esthetiek

Speuren naar uilen en staren naar sterren? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober 2008 is het mogelijk. In heel Nederland worden ‘duistere’ activiteiten georganiseerd. Bedrijven en overheden worden gevraagd de lichten te doven.

Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties vragen hiermee aandacht voor de schoonheid en het nut van de donkere nacht. Zij willen dat gemeenten en bedrijven permanent beleid gaan voeren om lichtvervuiling tegen te gaan.

Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor mens en dier. Elk jaar wordt Nederland lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte van de nacht en van de prachtige sterrenhemel.

Dit jaar vindt er een nachtfotowedstrijd plaats. Stuur je mooiste nachtfoto in via www.nachtvandenacht.nl en maak kans op een telescoop of kaarten voor het MuZIEum. De bedoeling is om met een digitale camera de schoonheid van de donkere nacht vast te leggen. Tot 15 november kan gestemd worden op de ingestuurde foto’s.

Op www.nachtvandenacht.nl is meer info en het activiteitenschema per provincie te vinden.

© 2002- Platform Lichthinder